Käytetyn auton hankkiminen

Kun auton hankkiminen syystä tai toisesta tulee ajankohtaiseksi, on hyvä hetki harkita kahden vaihtoehdon välillä: hankitaanko auto uutena vai käytettynä? Molemmissa on puolensa. Monelle hinta on kuitenkin ratkaiseva tekijä, jolloin vaaka usein kääntyy käytetyn auto puolelle. Auton arvon lasku tapahtuu jo silloin, kun uusi auto ajetaan ensimmäisen kerran ulos liikkeestä. Tämä näkyy selvästi hinnoissa käytettyjen autojen markkinoilla.

Millainen käytetty auto sitten kannattaa oikein hankkia? Tämä riippuu omista tarpeistasi. Kuinka paljon autolle tulee käyttöä? Kertyykö ajokilometrejä paljon? Kuljetaanko autolla lyhyitä matkoja? Millaisiin sääolosuhteisiin auto tulee? Näitä ja muita kysymyksiä on hyvä pallotella mielessään ennen ostopäätöksen tekemistä. Jos asut kaupungissa, voisi käyttöösi sopia esimerkiksi pienikokoinen ja vähäpäästöinen hybridiauto automaattivaihteilla. Pitkiä matkoja ajavalle diesel-käyttöinen neliveto voi olla tarpeisiin sopiva kaara. 

Vaihtelevatko hinnat sitten vuodenaikojen mukaan? Vaikka monella muulla alalla hinnat saattavat vaihdella vuoden kierron mukaan, autokaupoilla ne pysyvät pitkälti samana. Oma lukunsa ovat tietenkin avoautot, joiden hinta kipuaa korkeammalle kesää kohti mentäessä. Siksi omaan autotarpeeseen kannattaa vastata heti kun sellainen herää, eikä odottaa kesän tai talven tuloa. Paras hinta-laatusuhde on kuitenkin useimmiten autolla, jota on ajettu noin 100 000 km. Suositeltavaa on aina koeajaa auto, jotta siihen saa tuntuman. Tee testiautolla yön yli retki esimerkiksi pääkaupunkiseudulle: boutique hotelli helsinki mahdollistaa maittavat unet ajopäivien välissä.

Lisävarustelun pariin päästään tutustumaan tarkemmin tulevassa blogiartikkelissa. Lisävarusteet ovat kuitenkin joukko vaihtelevia lisäosia, joiden avulla voit modata autoa juuri omaan käyttöösi ja mukavuustasoosi sopivaksi. Käytettyjen auton hankkimisen suunnittelu kannattaa aloittaa internetistä erilaisia vaihtoehtoja selailemalla.