Vinkkejä auton pesuun kiillotukseen ja vahaukseen.

Pesetkö itse autosi vai käytkö aina pesettämässä autosi autopesussa. Monet valitsevat helpon tien ja vievät auton autopesulaan pestäväksi ja vielä automaattiseen sellaiseen. Olet kuitenkin varmasti huomannut, että auto ei välttämättä tule täysin puhtaaksi automaattipesussa ja sille joutuu tekemään jotain puhdistustoimenpiteitä itsekin. Auto kannattaa kyllä puhdistaa ja pestä myös itse ja samalla kannattaa panostaa auton vahaamiseen, jotta voi pidentää auton maalipinnan ikää. Olemme keränneet muutaman hyvän vinkin tähän artikkeliin, jotka kannattaa huomioida kun suoritat auton pesun, kiillotuksen ja vahauksen itse.

Varmista tietenkin ensin, onko auton pesu pihallasi sallittua. Jos ei ole voit mennä itsepalvelupesupaikkaan, joita löytyy jo useimmilta paikkakunnilta. Autoa ei kannata pestä suorassa auringon valossa vaan kannattaa valita pilvinen päivä auton pesupäiväksi. Suorassa auringon valossa pesuaineet ja liuottimet kuivuvat nopeasti ja jättävät auton pintaan jälkiä. Jos sinulla on oma talli, jossa pestä auto, on hyvä suojata seinällä olevat julisteet ja muut tavarat roiskeilta. Vaihtoehtoisesti voit ostaa kaikille kuville kehykset suojaamaan niitä, klikkaa tästä.

Itse auton pesu aloitetaan huuhtelulla. Auto tulee huuhdella huolellisesti, joka onnistuu niin puutarhaletkun tai painepesurin avulla. Painepesureita saa myös vuokrattua monista eri paikoista, joten sen hankkiminen ei ole välttämätöntä. Erittäin likaisille autoille kannattaa levittää ensin liuotusainetta ja huuhdella se pois. Tämän avulla suurimmat liat saadaan autosta heti pois. Alkupesun jälkeen autolle levitetään autonpesuaine tai shampoo ja pesuaine tulee hieroa sienellä tai auton pesuun tarkoitetulla harjalla ympäri autoa. Jossain painepesureissa on mahdollisuus liittää pesuaine laitteeseen, jolloin auton voi vaahdottaa painepesurin avulla. Pesuaineen levityksen jälkeen aineet huuhdellaan pois ja auto kuivataan huolellisesti. Huolellisella kuivauksella ehkäistään pisaroiden muodostamien jälkien jääminen auton pinnoille.

Ennen vahaukseen siirtymistä voi auton pinnan tarkistaa ja pienet kiveniskut tai naarmut voi korjata auton omalla maalilla. Kuivalle autolle levitetään vaha käsin pyyhkeen avulla tai erillisen vahauskoneen avulla. Vahoissa on eroja ja ohjeisiin kannattaa tutustua ennen vahan asettamista, näin saat kaikkein parhaan lopputuloksen. Vahan levittämisen ja vaikuttamisen jälkeen auto kiillotetaan joko sienellä tai kiillotuskoneella. Itse tehty lopputulos riippuu aina omasta tarkkuudesta mutta hoitamalla itse autoaan kunnolla voi varmistaa sen säilymisen vuodesta toiseen komeana ja tyylikkäänä.