Ikuista tärkeä autosi kuviin

Autolla on elämässämme usein isompi merkitys kuin itse ymmärrämmekään. Auto ei ole vain väline, joka kuljettaa meitä paikasta a paikkaan b, vaan siihen liittyy muistoja, merkityksiä ja symboliikkaa. Ulkopuoliselle tavalliselta näyttävä auto voi olla juuri se ensiautosi, jolla teit 18-vuotiaana ensimmäisen road tripin Eurooppaan. Maasturin omistaminen voi symboloida sinulle korkeampaa elintasoa ja saavutettuja tavoitteita ja unelmia. Vintageauto kielii kunnioituksesta menneitä aikoja kohtaan.

Koska autoilla on meille niin suuri merkitys, on täysin luonnollista että haluamme ikuistaa nämä kulkupelit laadukkaisiin kuviin ja laittaa seinälle tauluksi tai jakaa sosiaalisessa mediassa ystävien kesken. Kuvaaminen vaatii hieman suunnittelua, laadukkaan kameran ja visuaalista silmää. Kameran ja tarvittavat lisävarusteet löydät rajala camera -verkkokaupasta.

Auto kannattaa valmistella kuvauksiin pesemällä ja vahaamalla se huolellisesti. Huolla näkyvät viat, lommot ja nirhaumat ja suorista peilit ja lamput. Kiillota vanteet tai vaihdata ne kokonaan uusiin. Aja autosi paikkaan, joka sopii taustaksi. Urheilullisen auton taustalle voisi sopia upea luontokohde, vintageauto tietenkin ajalle sopivan rakennuksen eteen ja moderni sähköauto kaupungin sykkeeseen. Huolehdi siitä, että taustalle ei ole roskaa tai romua, joka veisi huomion autosta. Muista kuitenkin, että kuvanmuokkauksella pystytään tekemään ihmeitä, joten taustaa ja heijastuksia voidaan siistiä kuvista myös jälkikäteen.

Autoja kuvatessa kannattaa hyödyntää luonnonvaloa, joka päästää auton värityksen oikeuksiinsa. Pehmeää valoa auringon nousun ja auringon laskun aikaan kannattaa hyödyntä, sillä se on tunnelmallisen kuvan luova tekijä. Autoja kuvatessa kannattaa miettiä myös kuvakulmaa: monet autot näyttävät paremmalta hieman alhaalta päin kuvattuna. Alakulma luo näyttävyyttä ja vakuuttavuutta autolle. Kuvatessa kannattaa kuitenkin kokeilla erilaisia tekniikoita ja kuvakulmia, sillä vain taivas on rajana autoa kuvatessa!