Monissa elokuvissa tyylikkäät autot ovat erittäin tärkeässä osassa. Esimerkiksi James Bond on tullut tunnetuksi tyylikkäistä autoistaan, joilla kelpaa kurvailla seikkailusta toiseen. Esittelemme tässä artikkelissa muutaman elokuvista tutun legendaarisen auton.

James Bondin menopelit

James Bond hurmasi tyylikkäillä autoillaan sekä katsojat että elokuvien naispuoliset hahmot. James Bondilla on nähty esimerkiksi Lotus Esprit S1 eli Wet Nellie, jota James Bond käytti jopa liikkuessaan vedenalaisessa maailmassa kuin sukellusveneellä ikään. Tämä menopeli nähtiin Jamesilla elokuvassa 007 rakastettuni. Elokuva on vuodelta 1977 ja sen ohjasi Roger Moore.

Aston Martin DB5 sekä Rolls-Royce Phantom III ovat myös monen suosikkeja James Bondin autojen joukossa. Nämä nähtiin elokuvassa 007 ja Kultasormi. Elokuva on vuodelta 1964 ja autojen ratissa nähtiin James Bondina itse Sean Connery. James Bondilla on nähty myös lukuisia muita toinen toistaan upeampia menopelejä, joita on esitelty esimerkiksi Bond in motion -näyttelyssä Beaulieun National Motor Museumissa vuonna 2012.

Salama McQueen kurvasi suoraan lapsikatsojien sydämiin

Tummanpunainen Salama McQueen onnistui kurvaamaan suoraan nykylasten sydämiin ja Autot-elokuvat ovatkin monen lapsen suosikkielokuvia. Salamassa vain on sitä jotakin, onhan se tyylikäs ja vauhdikas hahmo, jonka tarinoissa on kaiken sen päristelyn joukossa myös syvällisempi sanoma, joka saattaa liittyä esimerkiksi ystävyyteen ja sen merkitykseen.

Ritari Ässän KITT

Ritari Ässän KITT-nimistä autoa voidaan pitää yhtenä tyylikkäimmistä ja legendaarisimmista elokuvamaailman autoista. Toisinaan tuntui jopa hieman siltä, ettei Ritari Ässä olisi mitenkään selvinnyt ilman KITT-auton oivalluksia ja pyyteetöntä apua. Malliltaan KITT on Pontiac Trans AM ja sen vuosimalli on 1982. KITT on lyhenne sanoista Knight Industries Two Thousand ja se viittaa autoon rakennettuun tekoälyä sisältävään tietokoneeseen, joka on pitkälle ohjelmoitu ja jonka kehittely oli eittämättä 80-luvulla aikaansa edellä. KITT onkin sekä tietotekniseltä tasoltaan että ajo-ominaisuuksiltaan huipputason menopeli, joka pystyy vastaamaan saamiinsa käskyihin puhumalla. Ei mikään ihme, että monet pikkupojat haaveilivat 80-luvulla saavansa KITT-auton kaltaisen auton, joka välillä tuntui olevan jopa enemmän kuin pelkkä auto – ystävä, joka auttoi Ritari Ässää tiukoissa paikoissa.