Välillä erityisen pitkää ajomatkaa tehdessä saattaa joutua viettämään öitä tien päällä. Monesti turvaudutaan hotelliin, mutta välillä olisi mukavaa selvitä matkasta hieman edullisemmin. Autossa nukkuminen ei lähtökohtaisesti kuulosta houkuttelevalta, mutta kokemuksesta voi tehdä myös siedettävän, ellei jopa mukavan, oikein varautumalla!

Ajoreittiä suunnitellessasi selvitä myös matkan varrelta löytyvät huoltoasemat ja leirintäalueet. Leiriytyminen on yleensä erittäin edullinen ratkaisu ja tällöin voit pakata matkaasi myös teltan. Tämä on erityisen suositeltavaa pitkille ihmisille, joille takapenkillä nukkuminen ei välttämättä ole toimiva ratkaisu. Leirintäalueilla on tyypillisesti myös mahdollisuus ruoanlaittoon, joten voit joko pakata ruokaa valmiiksi kylmälaukkuun tai asioida kaupassa tai huoltoasemalla ennen leiriytymistä. Pitkälle matkalle ei kannata varautua pelkällä naposteltavalla. Ulkona syöminenkin useita kertoja jokaisen reissun aikana käy pitkällä tähtäimellä lompakon päälle. Varaa ympäristöä säästääksesi mukaasi ainakin yksi kappale jokaista aterinta ja astiaa, jotka voit leiriytyessäsi pestä helposti. Kestäviä ja laadukkaita astioita myy esimerkiksi https://www.makujakauppa.fi/ josta voit valikoida omaan tarpeeseesi sopivimmat. 

Todellinen säästäjä voi myös nukkua autossaan. Tällöin tavallisessa henkilöautossa vaihtoehtoina on kaataa etupenkin selkänoja takakenoon ja nukkua siinä, tai käpertyä takapenkille. Pakkaa tällöin mukaan tyyny ja peitto sekä mahdollisesti lakana tai makuualusta, jonka voit levittää takapenkille. Tämä on suositeltavaa erityisesti, jos penkeissä on nahkaverhoilu. Nahka tuntuu nihkeältä ihoa vasten nukkuessa ja erityisesti kesähelteillä se voi helposti lisätä hikoilua. On hyvä varautua myös peittämään auton ikkunat yöksi, mihin soveltuu mikä tahansa kangas tai hätätapauksessa jopa pahvi. Näin vältyt ulkopuolisilta häiriöiltä ja jaksat aamulla jatkaa virkeänä matkaa!