Karavaanarielämää

Kuten me kovaksi keitetyt karavaanarit tiedämme, asuntoautoilu tai -vaunuilu on intohimon asia. Alamme varustaa renkaiden päällä kulkevaa mökkiämme jo kevättalvella, kun kesäloma on vielä kaukainen haave. Mikään ei kuitenkaan estä suunnittelemasta matkareittejä, valitsemasta leirintäalueita ja varustelemalla asuntoautoja ja -vaunuja jo etukäteen. Olemmekin koonneet sinulle listan, josta voit kätevästi tarkistaa, mitä kaikkea sinun tulisi vielä tsekata ennen reissuun lähtemistä!

Tarkista autosi yleiskunta. Onhan auton vakuutukset kunnossa ja katsastusasiat hoidettu? Olisi ikävää, jos matka tyssäsi heti alkuunsa ikävän pikkuvaivan yllätettyä, joten kaikkeen kannattaa varautua jo etukäteen. Tarkista, onhan renkaidesi kunto hyvä, pelittähään ilmastointisi ja onhan öljyt kunnossa.

Varmistele reitti. Kesäinen Suomi on tietöitä pullollaan, sen tietää jokainen kesäautoilija. Esteisiin voi kuitenkin varautua tarkistamalla isoimmat työmaat etukäteen netistä ja piirtämällä ne paperikarttaan. Paperikartta saattaa kuulostaa vanhanaikaiselta, mutta jos hätätilanne tulee, se on yllättävän tarpeellinen olla mukana. Ota selvää leirintäalueista, joille aiot leiriytyä ja tarkista, mitä palveluja ne tarjoavat. Kaipaatko saunaa, uimarantaa tai iltaohjelmaa? Jokaiselle löytyy jotakin!

Pidä huolta, että matkakeittiösi varustelut ovat tarpeisiisi sopivat. Jos tykkäät valmistaa ruokaa itse, kannattaa matkailuauton tai -vaunun keittiöön hankkia obh nordica kodinkone, esimerkiksi leivänpaahdin, kahvinkeitin ja vohvelirauta. Jos herkuttelet mieluummin muiden laittamia annoksia, kannattaa ottaa selvää, missä reitin varrella on parhaat ravintolat tai grillit.

Näillä vinkeillä pääset alkuun kesälomamatkasi valmistelussa!