Autolla matkustaminen on hieno tapa viettää esimerkiksi loma kun voi siirtyä paikasta toiseen ja ihailla kauniita maisemia. Pohjoismaissa ja Euroopassa on todella hyvä yhteydet maanteiden kautta joka paikkaa ja tiet ovat myös todella hyvässä kunnossa. Upeita maisemia tulee tietysti katseltua ajettaessa mutta monet hankkivat autoonsa myös kojelautakameran, jonka avulla voi koko autoreissun tallentaa muistoksi ja maisemien katselu onnistuu myös myöhemmin. Kojelautakameroita on paljon erilaisia ja niistä on nykyisin vaikea valita itselleen juuri sitä oikeaa. Käymme läpi tässä artikkelissa asioita, joilla voit helpottaa omaa päätöksentekoa kojelautakameran hankinnassa.

Sen lisäksi, että kojelautakameralla voi kuvata maisemia on se myös hyvä tapa selvittää asioita, jos vastaan tulee poikkeustilanteita tai tapahtuu jotain onnettomuuksia. Kuvatusta videosta selviää nopeasti, mitä on oikeasti tapahtunut. Kojelautakameroita eli autokameroita löytyy kaikista eri hintaluokista. Hintaan yleensä vaikuttaa kameran kuvanlaatu ja toimintojen määrä. Yleisesti kuvanlaatu on hyvää ja peruskamerassakin on 1080 pikselin resoluutio. Jos kuitenkin haluaa panostaa kuvanlaatuun voi hankkia kameran, jossa on 4K kuvanlaatu. Halvat kamerat ovat myös melko manuaalisia, joten niiden käyttö vaatii melkein aina käyttäjän toimintaa. Kalliimmissa kameroissa on antureita, jotka aktivoituvat esimerkiksi auton ollessa parkissa ja törmäyksen sattuessa. Silloin kamera lähtee itsenäisesti nauhoittamaan ja tallentaa onnettomuuden. Halvimmissa kameroissa on myös yleensä vähemmän tilaa ja niistä puuttuu näyttö, joka helpottaa kameran asetusten säätöä ja muuta käyttöä.

On siis tärkeää miettiä, mihin tarkoitukseen haluaa kameraa käyttää. Jos sinulle riittää peruskamera manuaalisilla toiminnoilla, ei siihen tarvitse panostaa paljon. Jos kuitenkin haluat automatiikkaa, kuvanlaatua, tallennustilaa ja muita ominaisuuksia, joudut panostamaan rahallisesti enemmän kojelautakameraan. https://www.veikonkone.fi/ sivuilta löydät hyvän valikoiman kojelautakameroita, joista valita itselleen oma kamera automatkalle.