Mitä kannattaa pitää aina mukana autossa

Kun ollaan liikkeellä autolla, on hyvä pitää mukana joitakin perustarvikkeita. Me autoilijat tiedämme, että toisinaan törmäämme eriskummallisiin tilanteisiin, joissa tulee harmiteltua, ettei mukaan tullut vesikannua tai raastinrautaa. Siksi autossa kannattaa pitää mukana joitakin perustarvikkeita, joista on paljon hyötyä ja hupia.

Pulaa tekemisestä?

Kun automatka on pitkä tai joudutte leiriytymään yllättäen, on autosta hyvä löytyä erilaista puuhaa ja tekemistä perheen pienempää ja myös isompaa väkeä viihdyttämään. Yksi meidän perheemme suosikeista on kätevä kaukoputki, jolla voi tiirailla tähtitaivasta. Tähtien tarkkailu on hauskaa lapsien mielestä ja myös opettavaista. Toinen pakollinen hansikaslokeron vakiovaruste on pakka pelikortteja – klassikkotuote, joka on viihdyttänyt tylsinä hetkinä läpi ihmiskunnan historian.

Naposteltavaa joka lähtöön

Kun auto seisoo ruuhkassa ja kohteeseen on vielä matkaa, voi nälkä yllättää. Kukaan ei jaksa istua ruuhkassa tyhjällä vatsalla, ja siksi onkin tärkeää, että mukana on aina jotakin pientä syötävää. Toisille maistu suklaapatukka, toisille pähkinöitä ja hedelmä. Pidä huolta siitä, että autossa on aina myös vesipullo – se on viisasta varautumista, sillä koskaan ei tiedä, milloin nesteytystä tarvitaan.

Lämmintä ylle!

Yksi hyvä idea on pitää autossa aina mukana viltti, hanskat, villapaita ja pipo. Jos auto rikkoutuu keskellä talvea metsätielle, voi hinausautoa odotellessa tulla yhtäkkiä kovin viileät oltavat. Siksi kannattaa pitää takakontissa mukana joitakin vaatteita, joiden avulla saa veren taas kiertämään. Viltti on kätevä myös silloin, kun autossa on pakko ottaa syystä tai toisesta torkut. Silloin on helppo parkkeerata auto rauhalliselle paikalle, laskea selkänoja taakse, heittää viltti syliin ja ottaa pienet unet!