Tekemistä automatkoille

Moni lukijoista tulee viettäneeksi paljon aikaa tien päällä autossa. Toisilla kyseessä on pitkä työmatka, toiset ajavat ammatikseen ja jollekin autoilu saattaa olla mieluisa harrastus. Aika voi kuitenkin tulla pitkäksi ajaessa tai takapenkillä istuessa. Kun vastaantulevat autot on laskettu, eväät syöty ja radiokanavat selattu on aika keksiä muuta tekemistä. Tässä postauksessa jaan joitakin omia vinkkejä siihen, miten ajan saa kulumaan autoillessa!

Auton ajamiseen kannattaa keskittyä kaikilla aisteilla. Siksi monet tekemisvaihtoehdot rajautuvat pois. Kuuloa voi silti hyödyntää: on olemassa erityisesti ajamiseen suunnitellut bluetooth kuulokkeet, jotka sopivat ajaessa käytettäväksi eli ne eivät blokkaa kaikkia tieliikenteen ääniä.

Kuulokkeet mahdollistavat paljon erilaisia vaihtoehtoja ajankuluksi liikenteessä. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on äänikirjan kuuntelu. Äänikirjapalveluita on olemassa lukuisia ja ne tarjoavat loputtoman kirjon erilaisia kirjoja, joiden avulla voit sivistyä, viihtyä ja oppia. Jos kirjat eivät miellytä, voi podcast olla sinulle sopiva vaihtoehto! Podcasteja löytyy laajasti monista erilaisista aiheista. Etsi suoratoistopalvelusta oman alasi uusimpia tuulia kommentoiva podcast tai podcast, jossa annetaan vinkkejä itsensä kehittämiseen eri tavoilla.

Uuden kielen opettelu on sekä hauskaa että hyödyllistä! Kun autossa istuu päivittäin tunnin, ehtii vuoden aikan opiskella uuden kielen alkeet. Kun kielitaitoa on hionut auton ratissa, on kieli helppo ottaa käyttöön tiukan paikan tullen lomamatkalla tai vaikkapa yritysasiakkaan kanssa. Kieltä voi opiskella erilaisten sovellusten kautta tai hankkimalla henkilökohtaisen kielitutorin, jonka kanssa käydä keskusteluita eri aihepiireistä. Kieltä oppii käyttämällä, joten kieliopin sijaan on hyvä tarttua rohkeasti härkää sarvista ja ryhtyä puhumaan itsekseen autoa ajaessa.

Näillä vinkeillä saat varmasti ajan kulumaan auton ratissa!