Rentoudu hiihtolomalla mukavasti autoillen

Hiihtoloma on täällä taas, kuten joka vuosi. Hiihtolomaa odottaa varmasti koko perhe innolla ja sitä on luultavasti suunniteltu jo pidemmän aikaa. Hiihtolomalla onkin mukavaa lähteä autoreissulle rennosti, ilman sen suurempaa aikataulua. Stressitön ja rento reissu koko perheen kesken onkin todella mukavaa vaihtelua työn teolle ja muulle vilkkaalle arjelle. 

Autoreissuun lähtiessä on hyvä muistaa rento mieli ja antaa kaikkien muiden perheenjäsenten ja matkaseuralaisten mielipiteiden ja ideoiden huomioiminen matkaa suunnitellessa ja sitä tehdessä. Näin varmistetaan mukava reissu kaikille. 

Pieniä vinkkejä stressittömyyden varmistamiseen

Vältä tiukkoja aikatauluja. Esimerkiksi aikaisia heräämisiä, nythän olet lomalla! Brunssi onkin hyvä vaihtoehto saada nukuttua pidempään ja näin ollen vielä kätevästi saada syötyä aamiainen ja lounas samalla kertaa. Samalla säästät aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse panostaa kahteen erilliseen ateriaan.

Varmista etukäteen paikkojen aukioloajat. Jos aukioloajat ovat laajat ja joustavat, eikä suosikki kohteeseesi tarvitse varata aikaa etukäteen, voitte huolettomammin ajella rennosti maisemista ja paikoista nauttien. 

Varmistakaa ilmanvaihto ja hyvä lämpötila sisällä autossa. Kun autossa kiertää ilma ja sisälämpötila on tarpeeksi lämmin, muttei liian kuuma, jaksavat ihmiset paremmin matkantekoa. Varsinkin kesällä erittäin kuumassa on hankala ja ahdistava matkustaa, joten matkantekoa kannattaa helpottaa hyvällä ilmastoinnilla ja tasaisella, virkistävällä lämpötilalla. 

Varmista virvokkeiden ja ruokien riittäminen

Pitkillä automatkoilla tulee usein nälkä ja jano, eikä virvokkeita kannata unohtaa, jotta automatkasta tulee rento ja mielekäs. Varsinkin perheen pienemmät ovat usein nälkäisiä tai heille tulee jano. Kun ruokaa ja juomaa on tarpeeksi saatavilla, ei erillisiä pysähdyksiä välttämättä tarvita niin usein, tai ehkä niitä ei edes tarvita ollenkaan ja kaikki pysyvät mahdollisimman tyytyväisenä, reissusta nauttien.