Volvo on maailmankuulu automerkki, joka tunnetaan autojensa turvallisuudesta. Volvo perustettiin vuonna 1927 Ruotsin Göteborgissa, ja koko konsepti saikin alkunsa juuri autojen turvallisuuteen liittyvästä keskustelusta.

Ovatko Volvot turvallisia?

Volvo on aina väittänyt, että se on yksi turvallisimmista automerkeistä, ja tätä väitettä on todella vaikea kumota. Esimerkiksi Volvon vuosimallin 2019 S60-sedan on yksi turvallisimmista henkilöautoista, jonka voi tavallinen tallaaja mennä ja ostaa. Tässä S60-sedanissa on järjestelmä, joka havaitsee, milloin törmäys on väistämätön, jolloin auto jarruttaa itsekseen, mikä puolestaan vähentää auton nopeutta ja törmäyksen voimaa.

Yksi Volvojen turvallisuusominaisuuksista on myös matkustamon materiaali. Matkustamo on rakennettu niin sanotusta ”booriteräksestä”, joka tarjoaa optimaalisen suojan matkustajille törmäyksen tapahtuessa.

Volvoissa on myös sokean kohdan hälytysjärjestelmä, joka havaitsee jopa yli 200 metrin päässä sijaitsevat ajoneuvot, ja myös varoittaa auton kuljettajaa, jos kaistan vaihtaminen on vaarallista. Jos kuljettaja tästä huolimatta yrittää vaihtaa kaistaa, vilkkuminen muuttuu voimakkaammaksi, ja jos kuljettaja yrittää silti kääntyä, niin auto ottaa ohjat omiin käsiin ja nytkäyttää autoa oman kaistan suuntaan.

Volvon toimitusjohtaja Hakan Samuelsson on sanonut, että Volvon tavoite on, ettei kukaan kuolisi tai loukkaantuisi vakavasti Volvossa vuoteen 2020 mennessä. Jos tämä tavoite toteutuu, niin on varmasti selvää, että Volvot todella ovat hyvin turvallisia autoja.

Volvo S60 on merkittävä myös muista ominaisuuksistaan: se on ensimmäinen Volvo-merkkinen auto, joka on tarjolla ilman dieselvaihtoehtoa. Tämä taas kielii siitä, että energiansäästön potkuritekniikka on hieman vähentymässä autojen maailmassa.

Uudesta S60-mallista on tällä hetkellä saatavilla kahdenlaista bensiinikäyttöistä versiota, etuvetoinen versio, jossa on 250 hevosvoimaa, sekä hieman tehokkaampi neliveto, jossa on 316 hevosvoimaa.

Bensiinikäyttöisten mallien lisäksi S60-sedanista on olemassa hybridi, joka käyttää sähköä sekä kaasua. Hybridi on näistä kolmesta mallista tehokkain, sillä siitä irtoaa jopa 400 hevosvoimaa.

Miksi valita Volvo?

Yhteenvetona Volvo on erittäin tehokas, ja ennen kaikkea turvallinen auto. Volvot ovat yleensä myös hyvin tilavia, ja koko perheelle sopivia autoja. Jokaisen makuun löytyy varmasti oman mallinen ja sopivan kokoinen Volvo.